Noodverlichting

Noodverlichting voor een veilige omgeving. Men gaat er vaak van uit dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, de veiligheid voldoende gewaarborgd is. Noodverlichtingsarmaturen hebben echter regelmatig (onzichtbare) defecten, zoals accu’s met onvoldoende capaciteit, of kapotte lampen.
Daarnaast is er sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichtingsarmaturen. Een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen is van groot belang. Wij werken enkel met de beste kwaliteit producten.

U kunt bij ons terecht van advies en levering tot montage, onderhoud en reparatie. Wij voeren alles in eigen beheer uit en werken conform NEN-EN 50171 & 5017.

Noodverlichting
De juiste noodverlichting

Noodverlichting is en essentieel veiligheidsapparaat dat in geval van stroomuitval automatisch inschakelt. Het zorg voor verlichting in gebouwen om evacuatiepaden en nooduitgangen te markeren, waardoor een veilige evacuatie mogelijk is tijdens noodsituaties, zoals brand en stroomstoringen.

In Nederland is noodverlichting wettelijk verplicht volgens het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit 2012 stelt eisen aan de veiligheid in gebouwen, waaronder het gebruik van noodverlichting in bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld in openbare gebouwen en horecagelegenheden. De specifieke eisen en situaties waarin noodverlichting verplicht is, kunnen echter variëren, dus het is belangrijk om de meest recente wetgeving en voorschriften te raadplegen en mogelijk advies in te winnen bij lokale autoriteiten of experts in de bouwsector.

Soorten noodverlichting

Vluchtwegaanduiding
Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aangeven.

Anti-paniekverlichting
Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die voorzien zijn om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Deze armaturen branden alleen in geval van een stroomstoring.

Vluchtwegverlichting
Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die de vluchtwegen verlichten. Deze armaturen branden alleen in geval van een stroomstoring.

Werkplekken met een verhoogd risico
Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die verlichting leveren voor de veiligheid van personen op werkplekken, met een mogelijk gevaarlijke situatie zoals draaiende delen, zuurbaden, hete of brandbare materialen.

  • Jaarlijkse keuring van noodverlichting
  • Advies bij nieuwbouwprojecten
  • Specialist in brandpreventie
Scroll to Top